Anneke Konings (1970) begon haar muzikale carrière op 14-jarige leeftijd. Zij koos voor de bugel en speelde een jaar later mee in het fanfareorkest Soli Deo Gloria in haar geboortedorp Alblasserdam. Haar interesse voor muziek breidde zich uit en ging vervolgens musicologie studeren aan de Universiteit van Utrecht, met als specialisatie kunstbeleid en -management. Om ook praktisch onderricht te blijven volgen, koos zij in 1991 voor een studie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Hilversum´s conservatorium) erbij. In 1995 studeerde Anneke af voor het praktijkdiploma harmonie- en fanfaredirectie, met de bijvakken piano en bugel. Ze kreeg o.a. les van Gert Buitenhuis, Gerrit Fokkema en Dick Teunissen. Daarna verruilde ze de bugel voor een hoorn en nam privéles van Ben v.d. Bosch en Eric Borninkhof. Intussen heeft Anneke een eigen lespraktijk met koperleerlingen, dirigeert en speelt ze bij verschillende harmonie- en fanfareorkesten, was ze enkele jaren muziekrecensent bij een regionaal dagblad en schrijft af en toe nog artikelen voor o.a. vakbladen.

Haar expertise is ook gebruikt bij het BINGO-project (Blaasmuziek In Nederland, Groei en Ontwikkeling), een project van een aantal jaren van de Stichting Kunstfactor, waarbij de Nederlandse Blaasmuziek vanaf 1800 tot 2000 in kaart is gebracht. Verder ze zich al jarenlang ingezet voor de jeugd- en ledenwerving bij hafabra-orkesten én met succes! 

Momenteel is Anneke werkzaam als dirigent bij een drietal verenigingen: fanfare O.N.S uit Nieuwendijk, de Orthense Harmonie uit Den Bosch en het Boso Wind Orchestra (BWO) uit Beusichem. 

Naast het dirigeren en doceren begeleidt Anneke ook blazersklassen (zowel voor jeugd als volwassenen), heeft ze zitting in diverse werk- en vakgroepen (waaronder veel schoolprojecten) en geeft ze muziekles op de P.C.B. De Regenboog in Nieuwendijk.

Ook is Anneke tot 2019 10 jaar lang dirigent geweest bij de Jeugdmuziekdag Altena, een play-in voor jeugdige muzikanten uit het land van Heusden en Altena.
Daarnaast runt ze ook nog een klein muziekwinkeltje in muziekaccessoires en muziekcadeau-artikelen (www.dejufsmuziekwinkel.nl).

 

 

Lid van de Bond van Orkestdirigenten (www.bvodi.nl)
Lid van Het Nederlands Hoornistengenootschap (https://www.hoornistengenootschap.nl)

Links:

www.fanfare-ons.nl

www.orthenseharmonie.nl

www.excelsior-beusichem.nl

www.dejufsmuziekwinkel.nl

 

 

 

 

 

Anneke Konings-Kros

Vijverstraat 23

4255 HE Nieuwendijk

+31 (0)183 405465

info@annekekoningskros.nl


Copyright © 2016. All Rights Reserved.