foto: Peter Kasbergen

 

Anneke:

"Op 19-jarige leeftijd begon ik met dirigeren. Mijn eerste orkest was het jeugdorkest van muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Alblasserdam. Dit orkest heb ik na ruim 15 jaar en 18 jaar lidmaatschap van de fanfare wegens tijdgebrek in januari 2005 vaarwel moeten zeggen. In deze periode heb ik ontzettend veel geleerd en ervaring op kunnen doen, waar ik de vereniging en haar toenmalige dirigent, Henk Bonenkamp, zeer dankbaar voor ben!"

Na de studies aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam (Hilversum's Conservatorium) en Musicologie (Universiteit Utrecht) is Anneke sinds 1995 professioneel dirigent (geweest) bij diverse harmonie- en fanfareorkesten.

Momenteel is Anneke als dirigent werkzaam bij een drietal verenigingen:


Fanfareorkest O.N.S. (Overwinning Na Strijd - Nieuwendijk)
In augustus 2000 werd ze dirigent van het fanfareorkest Overwinning Na Strijd, dat momenteel uit ca. 45 muzikanten bestaat. Na diverse schoolprojecten op de plaatselijke basisschool is het aantal leerlingen flink gegroeid en is er zelfs sinds november 2003 een opleidingsorkest, dat ze tot zomer 2013 ook gedirigeerd heeft.
Fanfare O.N.S. heeft naast de reguliere concerten en de jaarlijkse deelname aan het Altena StreekFestival een aantal succesvolle concerten verzorgd zoals ONS Promsconcert m.m.v. Marjolein Keunig, 2 koren en diverse vocale solisten en ONS Bevrijdingsconcert m.m.v. Thé Lau, regionale en plaatselijke vocalisten en een projectkoor, waarbij Anneke de algehele leiding had. Ook de Musical Night was een groot succes. Een ander spectaculair evenement was De Jufs Dinnershow, een eetevenement met diverse zangsolisten en een band.  In mei 2017 was er het project "Maestro" waarbij 5 BN-ers (bekende Nieuwendijkers) in het voetlicht traden als 'dirigent'. In december 2019 speelde de fanfare in Dorpshuis Tavenu tijdens de Kerstdinnershow i.s.m. diverse zangers en zangeressen. In april 2023 staat een groots Solistenconcert gepland.

Repetities zijn op woensdagavond 19.30-ca. 21.30 uur in Ons Huis, Rijksweg 202C, Nieuwendijk.

www.fanfare-ons.nl

    


Orthense Harmonie (Den Bosch)
Vanaf 26 februari 2012 is Anneke als dirigent aangesteld voor de Orthense Harmonie. De harmonie (ca. 50 muzikanten) heeft jaarlijks een aantal, min of meer vaste, concerten: Nieuwjaarsconcert, Donateursconcert, Kerstavond bij het Nico Schuurmanshuis en (buiten)optredens in Den Bosch. Daarnaast staat de OH open voor uitwisselingsconcerten met andere orkesten en treden ze graag overal op in binnen- en buitenland. Sinds januari 2014 is er ook een opleidingsorkest met kinderen én volwassenen en er een instaporkest voor beginnende muzikanten. In 2019 is een groots concert gegeven in een bomvol Theater Aan De Parade: Maestro073 met bekende Boschenaren als dirigent. In 2024 hoopt de vereniging op een tweede editie! In april 2023 staat er een grootse theatervoorstelling met Vincent Houdijk en Bart de Rade gepland: RAAK!

De Orthense Harmonie repeteert elke zondagochtend van 10.30 uur tot 12.30 in het Nico Schuurmanshuis, Ketsheuvel 50 in Orthen, Den Bosch. 
www.orthenseharmonie.nl.


 
Boso Wind Orchestra Excelsior (Beusichem)
Sinds 8 mei 2012 is Anneke de dirigent van het Boso Wind Orchestra in Beusichem. Het Boso Wind Orchestra is het harmonieorkest binnen Muziekvereniging Excelsior. De naam van dit onderdeel komt voort uit de vroegere naam van Beusichem, Boso.
Het BWO bestaat uit ca. 35 muzikanten en speelt zeer gevarieerde, doch expliciet publieksvriendelijke muziek. Dit kan popmuziek zijn, maar ook een modern gearrangeerd klassiek stuk wordt op de lessenaar gezet, Big Bandmuziek, Filmmuziek enz. Zowel voor muzikanten als publiek is er altijd voor ieder wat wils.
Het BWO is altijd elk jaar in maart te zien en te horen tijdens een groots opgezet Themaconcert.  Om het jaar wordt óf een Kerstconcert óf een Nieuwjaarsconcert -natuurlijk in sfeer- georganiseerd. Het seizoen wordt afgesloten met een luchtig buitenconcert, de laatste jaren op het strandje van De Meent.


Het BWO repeteert iedere dinsdagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur in 't Zoetzand, Zoetzandselaan 1 te Beusichem.
www.excelsior-beusichem.nl

 

 

 

Anneke Konings-Kros

Vijverstraat 23

4255 HE Nieuwendijk

+31 (0)183 405465

info@annekekoningskros.nl


Copyright © 2016. All Rights Reserved.