Je kunt je nu weer inschrijven voor muzieklessen! 

Keuze uit: cornet, bugel, trompet, (wald)hoorn, trombone of bariton.


Je kunt met het bespelen van een koperblaasinstrument beginnen vanaf ca. 7-8 jaar. Een voorwaarde is wel dat je voortanden zijn gewisseld en dat die al een beetje uitgegroeid zijn. Een beugel hoeft niet al te veel problemen op te leveren. Je krijgt in principe elke week individueel les op je gekozen instrument. Veel harmonie- en fanfareorkesten bieden een (blaas)instrument in bruikleen aan, mits je lid wordt van de vereniging natuurlijk. 


Een instrument huren behoort ook tot de mogelijkheden. Over deze mogelijkheid wil ik je desgewenst graag informeren.
Er zijn per jaar ongeveer 38 lessen. In de basisschoolvakanties (regio midden) wordt normaal gesproken geen les gegeven. Na enkele maanden kun je meestal al meespelen in het jeugd- of leerlingenorkest van een harmonie- of fanfareorkest. Na 2 à 3 jaar zijn de meesten klaar voor het A-examen. Je kunt in totaal 4 diploma’s halen (hoeft natuurlijk niet), A,B,C en D. Voor elk diploma staat 2 tot 3 jaar (wekelijks) les. De examens zijn landelijk erkend door het Ministerie van OC&W en worden volgens het nieuwste Raamleerplan van de LKCA (www.lkca.nl) voorbereid.


De lestijd per les is 20 minuten en kost voor seizoen 2022-2023 € 135,-- per leskaart van 10 lessen.  Eventueel zijn privélessen van 30, 45 of 60 minuten -in overleg- ook mogelijk. De muzieklessen vinden plaats in De Jufs Muziekstudio in Nieuwendijk of op locatie bij diverse muziekverenigingen. De muzieklessen worden gegeven in overleg op maandag-, dinsdagmiddag en donderdagavond. De tarieven worden jaarlijks na de zomervakantie herzien. Er zijn ook mogelijkheden om zelf een instrument te huren of kopen via De Jufs Muziekstudio.

Samenwerking met Fanfare O.N.S. (Nieuwendijk)
Fanfare O.N.S. (Nieuwendijk) biedt toekomstige leerlingen 2 proeflessen voor 10 euro aan bij De Jufs Muziekstudio, om kennis te maken met een koperblaasinstrument, saxofoon of (fanfare)slagwerk. Zij hebben ook een mooie lesgeld-regeling. Bovendien krijg je het instrument gratis in bruikleen als je lid wordt van de vereniging. Meer info op: www.fanfare-ons.nlBlokfluitlessen/AMV (Algemeen Muzikale Vorming)
Muziek maken is leuk! En het is zelfs wetenschappelijk bewezen, dat kinderen die muziekles hebben, op school beter presteren! Twee goede redenen dus om te starten met de eerste beginselen van het muziek maken. De Jufs Muziekstudio werkt met de leuke en leerzame methode van Tom Stone : Blokfluit, dát is leuk! Daarbij kan ook nog een meespeel-CD worden aangeschaft voor nog meer muziekplezier.
De blokfluitlessen zijn in principe geschikt voor kinderen vanaf groep 4. Blokfluit leren spelen is een goede manier om kennis te maken het het leren bespelen van een muziekinstrument, noten lezen, ritmes te leren e.d. Het is met name geschikt voor kinderen die (nog) niet goed weten welk instrument zij zouden willen leren bespelen of fysiek nog niet in staat zijn het instrument naar keuze te leren bespelen. En ook goed voor de fijne motoriek!

 

Samenwerking met P.C.B. De Regenboog (Nieuwendijk)

Alle kinderen uit groep 4 van De Regenboog krijgen van mij wekelijks AMV/blokfluitles onder schooltijd. Dit wordt aangeboden door de school en is onderdeel van het reguliere lesprogramma.

In groep 5 kan gekozen worden voor De Blazersklas. Deze wekelijkse lessen (aansluitend aan schooltijd) worden door mij gegeven m.m.v. fanfare O.N.S..

Deze lessen zijn op donderdagmiddag met uitzondering van de schoolvakanties (regio Midden). 

 

Denk je dat je (kind) het leuk vindt om een blaasinstrument te gaan spelen? Geef je dan nu op. Je hoeft niet te wachten tot het volgende seizoen, je kunt ten allen tijden instappen!

Voor de individuele muzieklessen contact opnemen kan via: info@annekekoningskros.nl  of T: 06 21 88 71 58.

 

 

Anneke Konings-Kros

Vijverstraat 23

4255 HE Nieuwendijk

+31 (0)183 405465

info@annekekoningskros.nl


Copyright © 2016. All Rights Reserved.