Fanfare O.N.S. Nieuwendijk

Fanfare O.N.S. is een levendige vereniging met ongeveer 60 leden van uiteenlopende leeftijden. Naast het fanfareorkest heeft O.N.S. ook nog een Jeugdorkest en een Blazersklas i.s.m. C.B.S. De Regenboog.

Het fanfareorkest staat al sinds augustus 2000 onder leiding van dirigente Anneke Konings-Kros. Zij heeft de fanfare door haar enthousiaste en inspirerende stijl tot een hoger niveau getild. Nieuwsgierig geworden? Fanfare O.N.S. repeteert elke woensdag van 19:30 tot 21:30 in ONS Huis, Rijksweg 202C in Nieuwendijk. Kom gerust een keer binnenlopen!

Harmonie Kunst Adelt Helvoirt

In september 2023 is Anneke gestart als dirigent van het Groot Harmonieorkest en het MiKA (Middenorkest) van muziekvereniging Kunst Adelt uit Helvoirt. Met deze orkesten wordt wekelijks gerepeteerd voor concerten, serenades en de deelname aan concoursen. Het harmonieorkest is elk jaar te horen bij diverse concerten in Helvoirt, zoals het Nieuwjaarsconcert van de concertcyclus Noten op de Noen. Ook neemt het orkest deel aan verschillende andere (regionale) concerten, vaak in samenwerking met andere muziekverenigingen.

Ook bij diverese dorpsactiviteiten ‘op straat’ is men aanwezig, zoals bij de intocht van Sint Nicolaas, de rondwandeling met Koningsdag (koninklijke onderscheidingen), dodenherdenking en elke eerste zondag in mei vindt het traditionele Dauwtrappen naar de Sint-Jan in ‘s-Hertogenbosch plaats.

De repetitie van het harmonieorkest vindt plaats op dinsdag van 20.00 uur tot 22.00 uur. Het MiKa repeteert van 18.45-19.45 uur.
Locatie: De Notenkraker, Kastanjelaan 12, Helvoirt. Kom gerust eens langs!

Orthense Harmonie Den Bosch

Het harmonieorkest bestaat uit muzikanten die minimaal op B-niveau kunnen musiceren. Het orkest bestaat op dit moment uit zo’n 50 muzikanten van alle leeftijden. Momenteel zijn er vacatures voor alt- en tenorsaxofoon, hoorn en melodisch slagwerk, maar andere nieuwe leden zijn natuurlijk ook van harte welkom

Vaste concerten zijn het jaarlijkse concert op kerstavond, het nieuwjaarsconcert en het donateursconcert. Daarnaast werkt de Orthense Harmonie ieder jaar toe naar een groot concert met een speciaal thema, zijn er uitwisselingsconcerten of optredens bij evenementen.

De Orthense Harmonie is nadrukkelijk geen marcherende vereniging, maar eens per jaar met Koningsdag lopen we een muzikaal rondje in Orthen met de kinderen die hun fiets hebben versierd.

Het harmonieorkest repeteert elke zondagochtend van 10.45-12.30 uur in het Nico Schuurmanshuis in Orthen (Den Bosch).

Neem contact met mij op:

© Anneke Konings-Kros | webdesign by BRANDRS